Over mij

Astrologie kwam in mijn leven toen ik 17 jaar was en een kennis een persoonlijke horoscoop voor mij maakte. Ik was enorm onder de indruk. Het was zo herkenbaar en het klopte als een bus. Het fascineerde me hoe dit mogelijk was. Ik ben toen zelf in de boeken gedoken en cursussen gaan volgen.

Nadat ik eerst zelf ‘even’ wat verdiepende levenservaring moest opdoen, vormde zich vanzelf een praktijk toen ik eind twintig was. Steeds meer mensen vroegen om een analyse. Vanaf 1985 heb ik een fulltime praktijk waarin ik consulten aanbied, coaching trajecten verzorg en opleidingen geef.

Ik ben een erkend en gediplomeerd astrologe (Astrologische Associatie ASAS). Daarnaast ben ik als erkend medium aangesloten bij Stichting Enigma.

Ik heb de mediumopleidingen gedaan bij het medium College en bij Nicole de Haas. Ook heb ik nog diverse trainingen gevolgd van bekende Engelse mediums, zoals Libby Clark, Scott Milligan, Chris Drew, Jackie Wright, Eamonn Downey. In mijn praktijk gebruik ik vooral intuïtieve technieken om mijn cliënten te ondersteunen bij het zich bewuster te worden van hun blokkaden en deze via healing te helpen opruimen.

Vanaf 2017 heb ik mij bekwaamd in hypnotherapie en deze succesvolle aanpak maakt nu een groot deel van mijn praktijk uit. Het is niet altijd voldoende om de oorzaak van problemen te begrijpen, als deze op onbewust niveau zijn aangehaakt in de gevoelslagen.

In 2023 heb ik daaraan ook nog de quantum hypnose toegevoegd, die over de grenzen van de tijd reikt en je connect met de best geleefde versies van jezelf.

 

Sinds een aantal jaren werk ik samen met een coachingsbureau. Ik maak op astrologische basis profielen voor hun cliënten. Daarmee gaan de cliënten en coaches aan de slag.

 

WETENSWAARDIGHEDEN / TIJDLIJN

Nadat ik mijn eigen praktijk had gestart gingen de ontwikkelingen snel. In 1989 kreeg ik een astrologische rubriek bij de omroep Gelderland. Ik schreef voor de spirituele bladen Onkruid, Strictly en Spiegelbeeld.

Samen met Ralph Inbar heb ik in 1995 de presentatie en redactie van de 7-delige astrologieserie -Strikt persoonlijk- bij de TROS mogen doen. Ook ben ik een aantal malen te gast geweest in het TV programma Koffietijd op RTL 4. Ondertussen werkte ik hard aan mijn eerste boek die in 2001 verscheen: ‘Als de sterren spreken’.

In 2002 was ik spreker op het internationale UACcongres te Florida over mijn specialisme: de Astrologische Levensboom. Vanaf 2004 heb ik de weekhoroscopen voor de bladen Privé en Flair geschreven. Tussen 2008 en 2017 schreef ik ook de horoscoop voor ParaVisie. In 2008  ben ik door De ParaVisie lezers gekozen als ‘spiritueel kopstuk van het jaar 2008’.

Ik bestudeerde een aantal jaren de Kabbala en volgde tussen 2004 en 2008 aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen de studie godsdienstwetenschappen. 

In 2009 verscheen mijn tweede boek: ‘Wat onthult jouw horoscoop’, dat reeds vier keer herdrukt is. Ook heb ik lesmateriaal en readers geschreven.

Ik ben voorzitter geweest van de vakvereniging NGPA (nu AVN) en oprichter en voorzitter van de vakvereniging ASAS www.asasastrologen.nl.  

Sinds 1998 tot heden ben ik gemeenteraadslid in Arnhem voor de lokale partij Arnhem Centraal.