Home » Nieuws

Stoptober: stoppen met roken via hypnose. In 1 sessie. Oktoberaanbieding van 255 voor 200 euro.

 

Stoppen met roken door hypnose is in veel gevallen gemakkelijk. Het is een gewoonte die via hypnose aangepast kan worden. Hypnose geeft een diepe ontspanning, waardoor we het onderbewustzijn als het ware 'herprogrammeren' met anti-rook beelden en suggesties in combinatie met positieve suggesties . 

De sessie duurt ongeveer 2 uur. Eerst bespreken we wat specifiek bij jou de achterliggende oorzaak van roken is en wat deze gewoonte in stand houdt. Dan volgt de hypnose, die persoonlijk aangepast is aan jouw specifieke situatie. Zelfs mensen die al tientallen jaren roken -mits zij echt gemotiveerd zijn om te stoppen - kunnen succes behalen. 

 

GOED OF FOUT

 

 

Wij mensen zijn vaak zo geneigd om te denken in goed of fout.  En we hopen vaak op een ‘ultieme oplossing’ voor onze problemen en uitdagingen.  Vroeger, ooit , dacht ik dat als je ouder werd, dat je ‘de sleutel’ wel gevonden zou hebben.

Deze zomer heb ik de rijpe leeftijd van 64 bereikt en ik ontdek steeds weer dat op een bepaald moment oude sleutels niet meer passen en dat het leven steeds nieuwe uitdagingen in petto heeft, die jouw creativiteit eindeloos blijven uitdagen.  Logisch wel, want slechts imperfectie leidt tot beweging. Perfectie is als een prachtig schilderij dat helemaal af is. Dat laat je met rust. Daar kijk je even vol bewondering naar.  Maar …als het leven af zou zijn, dan hoef je hier niet meer te zijn.

Het is soms best lastig voor mijn cliënten als ik een persoonlijke sleutel ter discussie stel, die in feite een soort dogma is geworden. Bijvoorbeeld ‘iets moeten leren loslaten’ kan ooit een geweldig inzicht zijn geweest. Maar na jaren van leren loslaten kan het ook een truc of excuus worden om iets niet aan te pakken.  Dit soort dogma’s kunnen een  krachtig houvast lijken te geven: het idee dat je ‘goed bezig bent’.  

Op een bepaald moment in het leven merk je opeens dat er iets niet meer werkt in je leven. Vaak ligt de oorzaak bij een gedrag dat ooit werkte om te overleven of om te groeien, maar dat je niet meer past. Zo’n moment is vaak een aanleiding om een horoscoopduiding te laten doen of een traject van soulcounseling aan te gaan om te zien welke vermolmde structuren je onbewust vast houden.

Uit je hoofd leren gaan, contact maken met diepe gevoelslagen en lichaamsbewustzijn ontwikkelen wijzen je de weg naar datgene wat  nu voor jou wél werkt en je gelukkig maakt.

19-8-2020

 

 

 

18 april 2020

Ik hoop dat iedereen gezond is en blijft.

De corona zal nog wel even rondwaren en zou zelfs kunnen leiden tot perioden van lock down, zolang er geen medicijn of vaccin beschikbaar is, hoorde ik afgelopen week. Astrologisch gezien zijn er spanningsvelden tussen de massa-planeet Pluto en de vrij recent (2003) ontdekte Eris. Eris, de godin van de twist en tweedracht, die altijd de knuppel in het hoederhok gooit en tevens staat voor de 'intruder', in  dit geval een virus. Deze spanningsvelden duren geheel 2020 en 2021 door. We hebben vele onzekerheden over onze toekomst en worden op onszelf terug geworpen. Konden wij astrologen dit voorspellen? Deels. Astrologen zien tendensen, maar we voorzien niet exact in welke vorm zich de transformerende energieën gaan manifesteren. Het corona-virus is wel een heel opmerkelijke en effectieve manier om de gehele wereld een ingrijpende verandering af te dwingen! Interessant en mooi is het om te zien hoe mensen elkaar in deze tijd bij staan en een enorme creativiteit ontplooien. Daarnaast worden we enorm op onszelf teruggeworpen.

Terugkijkend naar mijn eigen woorden over deze crisis gaf ik 23 december aan dat 2020 het jaar van transitie van de maatschappij moet worden.  Het roer moet om!

 

De tekst van 23 december 2019 in de nieuwsbrief, nog onwetend van het corona-gebeuren.

 

''Deze periode is bijzonder hectisch en het sluitstuk van een belangrijke cyclus die in november 1982 begon: de samenstand (conjunctie) tussen de planeten Saturnus en Pluto. Deze planeten zijn confronterend en laten ons een werkelijkheid zien die niet altijd prettig is. Deze twee planeten komen nu half januari samen in het sterrenbeeld Steenbok. Het sterrenbeeld van fundamenten, zekerheden, structuren en systemen. Alles staat op omvallen, zo lijkt het: het onderwijs, de landbouw, het klimaat, de EU, de NAVO, de zorg, en noem maar op… Het is duidelijk: het roer moet om. Maar om tot een nieuwe structuur te komen moet het oude omvallen. Ook de bankencrisis in 2008/2009 – toen Pluto Steenbok binnen kwam – leidde niet tot fundamentele verandering. De economie bleef onze god en de economen bleven zijn priesters.

Pluto en Saturnus stonden voor het laatst in 1518 in samenstand in Steenbok, de stand van nu. Het was o.a. de tijd van Luther en de hervormingen van een machtige materialistische gecorrumpeerde kerk, die veel verdiende aan de handel in aflaten. Een aflaat was het afkopen van zonden. Hoe groter de zonde, hoe meer de kerk eraan verdiende. Men kon zelfs tevoren aflaten kopen om al ‘vergeven’ te zijn voor het bestelen, schaden of zelfs vermoorden van anderen. Het lijkt wel een beetje op het afkopen en verhandelen van emissierechten. Deze geven landen of bedrijven het recht om bepaalde broeikasgassen of andere schadelijke gassen uit te stoten. En nu houdt het op zo langzamerhand: de natuur wordt doods en leeg en mensen worden opstandig. 2020 moet een jaar worden met een transitie van onze maatschappij, onze systemen en bedrijven. Dat zal niet zonder pijn en moeite gaan gezien de verregaande staat van milieu-problematieken. Het eerstvolgende moment dat deze samenstand van Saturnus en Pluto zich herhaalt is in 2055 in het teken Vissen. Dus we hebben 25 jaar om te her-bouwen aan onze fundamenten en systemen.

Ook in jouw leven zullen oude systemen, gewoonten, doelstellingen en veiligheden op de kop kunnen staan of gaan staan, vooral bij veel Rammen, Kreeften, Weegschalen en Steenbokken die ergens tussen de 10e en de 16e geboren zijn. Lastig misschien, maar pak dit op als een stimulans om verroeste structuren te vernieuwen. Stieren, Maagden, Schorpioenen en Vissen die tussen 10 en 16 geboren zijn kunnen deze energie als prettig ondersteunend ervaren en juist  kansen en mogelijkheden krijgen om de ombuigingen te doen waar je al lang aan toe bent!''

Ik herhaal hier de tekst uit de nieuwsbrief uit maart:

''De wereld is steeds materialistischer gaan functioneren. Eerst het geld dan de mens. Het is steeds meer gegaan over geld en economie. Over eisen, druk en steeds sneller en meer presteren. Over kinderen meten en labelen. En de mensen waar het om gaat (hulpverleners, leraren, etc) verdienen steeds minder, terwijl de commerciële wolven steeds meer winst binnen haalden. Het spelletje Monopoly laat zien wat het kapitalistische model doet: the winner takes it all. Hoe meer geld, hoe meer macht.
Corona gaat echter door alle rangen en standen heen. Corona dringt binnen in ons economisch georganiseerde leven. Opeens kijken we nu anders naar elkaar. Het gaat over solidariteit. Maar ook over overleven en hamsteren. Opeens wordt de waarde beseft van 'de werkers in het veld'; de zorg, het onderwijs, het vervoer, de landbouw enzovoorts. Leek solidariteit niet een hopeloos verouderde term uit het hippie-tijdperk? Dit gebeuren geeft de samenleving de kans om anders te gaan kijken naar de eigen waarden en naar elkaar''

 

ONLINE CURSUSSEN

©      Inmiddels heb ik een GRATIS mini-cursus astrologie online op het cursusplatform Soofos.  https://soofos.nl/cursus/gratis-minicursus-astrologie/?ref=622

©      Daarnaast heb ik een basiscursus astrologie online staan met een mooie 'koningsdagkorting' t/m 30 april van 25% van E 59,50 nu voor E 37,46 alleen via deze link:  https://soofos.nl/cursus/basiscursus-astrologie/?ref=622. Vul vervolgens de kortingscode cursFTB66SPC in bij het daartoe bestemde korting vak.

©      Ook is het mogelijk een korting van 10% te krijgen op alle cursussen op het cursusplatform Soofos. Volg de link en voer de code in als deze gevraagd wordt:  https://soofos.nl/?ref=622 cursTP7B8HQ6

©      Consulten zijn gewoon mogelijk, zowel live met 1,5 afstand en voldoende hygiëne-maatregelen als online via skype, zoom e.d.

En als laatste bijgaand een tekst over sterrenbeelden en de liefde. Veel leesplezier!

Lea

 

 

STERRENBEELDEN EN DE LIEFDE. Wie past bij wie?

WAT ZEGT JOUW STERRENBEELD OVER LIEFDE EN RELATIES?

Het is absoluut zo dat jouw sterrenbeeld heel veel vertelt over jouw karakter en daarmee ook over hoe je in het leven en in relaties staat. Maar… naast jouw sterrenbeeld – het sterrenbeeld waar de Zon stond op jouw geboortedag – zijn er nog andere factoren die heel bepalend zijn voor jouw keuzes en lotgevallen in de liefde.  Dus het is niet zo simpel om te stellen dat een Ram bijvoorbeeld altijd wel bij een Leeuw past en niet bij een Vissen.

LIEFDE EN DATEN, DIE RAADSELACHTIGE ‘KLIK’

Juist in de liefde spelen er mechanismen een rol die we vaak niet snappen. Waarom voelen we ons aangetrokken tot die ene en niet tot de ander? Als ik naar datingprogramma’s kijk, dan zie ik dat al heel snel duidelijk is of die ‘klik’ er is of niet.  En wat bepaalt nu die klik? Al jong krijgen we beelden van mannelijkheid of vrouwelijkheid binnen door de voorbeelden om ons heen. Uit al die informatie, films, klasgenoten, supersterren pakken we persoonlijk een aantal boodschappen en signalen op die gaan bepalen hoe we in de liefde staan. Astrologisch gezien zijn het de planeten Venus en Mars die hier de hoofdrol in vervullen. Zij bepalen voor welke signalen we gevoelig zijn van nature

LIEFDESPLANEET VENUS »

Naast jouw sterrenbeeld zijn er dus nog heel wat andere astrologische factoren die jouw karakter en leven beïnvloeden. In relaties is Venus een uitermate belangrijke planeet. Venus staat voor het vrouwelijke. Ben je een vrouw? Dan zal je de positie van deze planeet zeker herkennen in jouw gedrag als vrouw. Staat Venus in Ram? Dan kan je open, direct en spontaan op een potentiele partner af stappen. Zelfs als jouw sterrenbeeld bijvoorbeeld de wat verlegen gevoelige Vissen is.  Ben je een man? Dan laat Venus zien wat jij zoekt in een vrouw. Dus als jij die Venus in Ram hebt, dan val je op een pittig type. Een ‘doetje’ bevalt je niet. Venus in Ram, Leeuw en Boogschutter maakt een vrouw ondernemend, direct en krachtig. In Kreeft, Schorpioen en Vissen zorgzaam, mysterieus en psychologisch. In Stier, Maagd en Steenbok verzorgend, regelend, zorgvuldig. In Tweelingen, Weegschaal en Waterman intelligent, spraakzaam en speels.

MARS, PLANEET VAN LIBIDO ¼

Venus trekt aan en Mars verovert. Samen vormen zij een spannend paar, die de vlammende romantiek tot stand brengt. Mars staat voor het mannelijke, de kracht, de veroveraar. Ben je een man?  Dan laat de positie van jouw Mars zien of je meer een ‘macho’ of een afwachtend type bent. Ben je een vrouw? Dan laat Mars zien welk gedrag je aantrekkelijk vindt bij een man. Mars in Ram, Leeuw en Boogschutter maakt een man ondernemend, mannelijk en krachtig. In Kreeft, Schorpioen en Vissen zorgzaam, invoelend en psychologisch. In Stier, Maagd en Steenbok verzorgend, regelend, zorgvuldig. In Tweelingen, Weegschaal en Waterman intelligent, spraakzaam en charmant.

KIJK DUS VERDER DAN JE STERRENBEELD!

Eigenlijk zegt jouw sterrenbeeld in de liefde dus minder dan je denkt. Jouw sterrenbeeld laat wel zien met welke mensen je in het algemeen gemakkelijker of lastiger matcht. Maar juist in de liefde spelen andere factoren een hele grote rol.

Wil je weten waar jouw Venus en Mars staan, bereken dan online jouw persoonlijke  horoscoop op basis van jouw geboortedatum, geboortetijd en plaats, zoals bij deze site https://www.catharinaweb.nl/astrologie/horoscooptekening.htm  of https://www.tijdgeest.eu/astrologie/horoscoop . Dan kan jij zien in welk dierenriemteken jouw eigen Venus en Mars staan. Op dit soort sites wordt je vaak ook de mogelijkheid geboden wat dieper in je eigen horoscoop te duiken.

MEER WETEN OVER ASTROLOGIE EN HOROSCOPEN?

Een cursus astrologie volgen is één van de leukste manieren om dieper na te denken over jezelf en te snappen hoe je in elkaar steekt. Dit is nu ook online mogelijk!  Volg gratis de mini-cursus astrologie via https://soofos.nl/cursus/gratis-minicursus-astrologie/?ref=622

TOT 1 MEI 2020: 25% KONINGSKORTING OP DE BASISCURSUS ASTROLOGIE ‘Wat onthult jouw horoscoop’. Van 49,95 tijdelijk voor 37,46  via deze link. :  https://soofos.nl/cursus/basiscursus-astrologie/?ref=622. Vul vervolgens de kortingscode cursFTB66SPC in bij het daartoe bestemde vak.

10% korting op alle cursussen op het cursusplatform Soofos. Volg de link en voer de code in als deze gevraagd wordt:  https://soofos.nl/?ref=622 cursTP7B8HQ6

 

En uiteraard kan je ook een persoonlijke horoscoopanalyse laten maken.  Kijk op www.leamanders.nl.

 

CORONA: het gevecht met de vreemdeling en indringer

Maart 2020

Als astroloog zoek je altijd naar een soort verband tussen planeetstanden en de innerlijke betekenis die een belangrijke gebeurtenis heeft voor de mensheid.
Je kunt een gebeurtenis als deze pandemie zien als iets toevalligs, maar ook als iets dat betekenis heeft. En hoe dan ook kan het zinvol zijn om naar de betekenis voor jezelf te kijken.
In elk geval geeft deze tijd een soort noodzaak tot bezinning. omdat het maatschappelijk leven stil valt. Veel nadelen, maar het voordeel dat ik - en misschien jij ook - opeens veel tijd krijgt voor andere dingen en andere gedachten.

Onderstaand artikel is bedoeld voor mensen die iets af weten van astrologie, maar misschien breder leesbaar. De belangrijkste strekking is dat we collectief steeds banger en afwerender zijn geworden tegenover elkaar en elkaar steeds minder begrijpen. Meer regeltjes en minder menselijkheid. Meer oordeel en minder open.
Ik herinner mij een veel opener en tolerantere maatschappij in de zeventiger en tachtiger jaren. Ik was daar trots op, al had het uiteraard ook mindere kanten. Iedere medaille heeft twee kanten tenslotte.
Het is echter steeds meer gegaan over geld en economie. Over eisen, druk en steeds sneller en meer presteren. En juist de mensen waar het om gaat (hulpverleners, etc) verdienen steeds minder, terwijl de commerciële wolven steeds meer winst binnen haalden.
Het spelletje Monopoly laat zien wat het kapitalistische model doet: the winner takes it all. Hoe meer geld, hoe meer macht.

Corona gaat door alle rangen en standen heen. Corona dringt binnen in ons economisch georganiseerde leven. Opeens kijken we nu anders naar elkaar. Het gaat over solidariteit. Leek dat niet een hopeloos verouderde term uit het hippie-tijdperk? Dit geeft de samenleving de kans om anders te gaan kijken naar de dingen en naar elkaar.

Pluto, Eris en Cheiron

Jullie weten dat ik me al een tijd met Eris bezig hou. Eris, die de knuppel in het hoenderhok werpt; de outsider, de ongewenste indringer. Dwergplaneet Eris, ontdekt in 2003, en dus in het kielzog van de gebeurtenissen van nine eleven (2001). Vanaf die tijd is alles heftiger geworden door alle knuppels die in het hoenderhok geworpen worden. Eris staat nu op 23.34 graden in Ram. Eris is net ietsje groter dan Pluto, maar wel een stuk langzamer. Eris kan een jaar of 5 over een graad heen en weer lopen.

Het corona-virus – de onbekende indringer – gooit ons complete leven lam. Wat kunnen we daar astrologisch mee? Voor mij lag het voor de hand dat er iets met Eris zou moeten zijn. En dat is ook aan de orde: Uit de conjunctie van Pluto en Saturnus op 12 januari maakte Saturnus op 16 januari een vierkant met Eris. Daarnaast vormt Pluto in 2019, 2020 en 2021 7 keer (!) een vierkant op Eris op de data: 20 maart 2019, 6 september, 26 januari, 2020, 14 juni, 10 december en 28 augustus en 9 oktober 2021. We zullen Eris nu eens echt leren kennen!


Eris is de afgelopen jaren heftig aan het werk geweest, onder andere in haar conjunctie met Uranus en nu in haar vierkant met Pluto. Ook krijgt iedereen Cheiron over zijn radix Eris getransiteerd. De oudste mensen nu als eersten, want in 1924 liep Eris Ram binnen en staat daar overigens tot 2048. Het is niet vreemd dat soms ziek makende Cheiron over radix Eris ontstekingen veroorzaakt.
Eris staat tevens voor terroristen en de dreigende vluchtelingenstroom die voor de grenzen van Griekenland staat. Vluchteling of corona-virus: allen zijn zij niet erg welkom vanwege een ontwrichtende werking.

 

Corona geeft vooral problemen en ontstekingen in de longen, doordat het virus zich aan de wand hecht. Ontstekingen vallen onder Ram en Pluto, die betrokken zijn bij het vierkant. Het steeds muterende corona-virus valt onder Pluto. Slijmvliezen en de diepste delen van de longen behoren bij Kreeft. En dat maakt duidelijk dat deze ziekte een hoofdkruis-ziekte is, die zich in alle vier de tekens kan uiten. Corona is een uitbraak zoals past bij ziekten van de hoofdtekens: relatief kort en heftig.
In feite weerspiegelt deze corona uitbraak op een heel concreet niveau de strijd tussen Ram met daarin Eris en Cheiron en Steenbok met Pluto, Saturnus en ook Jupiter. De strijd gaat enerzijds tussen de eigen Ram- instincten, belangen en behoeften en anderzijds Saturnus en Pluto in Steenbok ofwel de maatschappelijke belangen, afspraken en autoriteiten die soms tegen de persoonlijke belangen in gaan.

 

Alle planeten lopen op Eris in Ram in, waardoor Eris vaak de sterkste is. En daar komt de verruwing van de samenleving en politiek vandaan in de afgelopen 20 jaar dat we Eris kennen. We willen collectief roepen, schelden en uiten wat er in ons omgaat en verzetten ons tegen de bestaande status quo. Steeds meer mensen geloven in complotten, want Eris staat ook voor klokkenluiders. De voegen van het gezag barsten en kunnen steeds meer breken, want die knuppel gaat er de komende twee jaar nog keihard in! Opstandige Eris valt de macht van Pluto aan. En we worden op onszelf terug geworpen. Inmiddels is wereldwijd de gehele economie (Steenbok) ontwricht (Eris).
En wat doet het laatste hoofdteken Weegschaal in dit corona- verhaal? We mogen elkaar niet meer de hand schudden of kunnen en moeten afstand houden. Weegschaal moet maar even een dutje gaan doen.

 

Spaanse griep

Corona wordt steeds vergeleken met de Spaanse griep, die in de jaren 1918 en 1919 de maatschappij ontwrichtte. Beide ziekten kunnen extreme reacties oproepen van het immuunsysteem: Ram (zelfdefensie) en Kreeft (witte bloedlichaampjes). De Spaanse griep begon met hoge koorts, hoesten, spierpijn en keelpijn, gevolgd door extreme moeheid en flauwtes. Men verloor zoveel energie dat men niet meer kon eten en drinken. De ademhaling werd steeds moeilijker en binnen enkele dagen trad de dood in. Toen ik de standen van deze twee jaren bekeek kwam ik tot een verrassende ontdekking: Cheiron transiteerde over Eris, overigens toen nog net in Vissen. Vervolgens loopt Cheiron naar Ram en maakt een vierkant met Pluto in Kreeft. Het lijkt er daarom op dat deze twee pandemieën te maken hebben met deze drie hoofdrolspelers: Eris, Cheiron en Pluto.

 

 

 

 

Kerstwens

Graag wens ik iedereen hele fijne feestdagen toe en een geweldig 2020! Het gaat een bijzonder jaar worden, waarbij veel niet blijft zoals het is. Dan is het goed om wat meer te begrijpen van de essentie van deze periode: het oude vermolmde moet verdwijnen om te kunnen vernieuwen. 2020 is een kantelpunt!

Er zijn bijzondere planeetbewegingen gaande, die het einde van een tijdperk van bijna 40 jaar inluiden. Lees in deze nieuwsbrief hoe dit zit en wat je zelf met deze kennis kunt.

Ook tref je hier een algemene horoscoop voor 2020 per sterrenbeeld. Uiteraard is dit niet te vergelijken met een prognose op basis van jouw persoonlijke gegevens (datum, tijd en plaats), maar toch geeft het een eerste indruk.

Heel veel goeds voor iedereen!

Lea

 

23 december 2019

2019/2020 HET EINDE VAN EEN FASE: OP WEG NAAR EEN NIEUW BEGIN.

Na 40 jaar het omvallen van oude structuren

Deze periode is bijzonder hectisch en het sluitstuk van een belangrijke cyclus die in november 1982 begon: de samenstand (conjunctie) tussen de planeten Saturnus en Pluto. Deze planeten zijn confronterend en laten ons een werkelijkheid zien die niet altijd prettig is. Deze twee planeten komen nu half januari samen in het sterrenbeeld Steenbok. Het sterrenbeeld van fundamenten, zekerheden, structuren en systemen. Alles staat op omvallen, zo lijkt het: het onderwijs, de landbouw, het klimaat, de EU, de NAVO, de zorg, en noem maar op… Het is duidelijk: het roer moet om. Maar om tot een nieuwe structuur te komen moet het oude omvallen. Ook de bankencrisis in 2008/2009 – toen Pluto Steenbok binnen kwam – leidde niet tot fundamentele verandering. De economie bleef onze god en de economen bleven zijn priesters.

Pluto en Saturnus stonden voor het laatst in 1518 in samenstand in Steenbok, de stand van nu. Het was o.a. de tijd van Luther en de hervormingen van een machtige materialistische gecorrumpeerde kerk, die veel verdiende aan de handel in aflaten. Een aflaat was het afkopen van zonden. Hoe groter de zonde, hoe meer de kerk eraan verdiende. Men kon zelfs tevoren aflaten kopen om al ‘vergeven’ te zijn voor het bestelen, schaden of zelfs vermoorden van anderen. Het lijkt wel een beetje op het afkopen en verhandelen van emissierechten. Deze geven landen of bedrijven het recht om bepaalde broeikasgassen of andere schadelijke gassen uit te stoten. En nu houdt het op zo langzamerhand: de natuur wordt doods en leeg en mensen worden opstandig. 2020 moet een jaar worden met een transitie van onze maatschappij, onze systemen en bedrijven. Dat zal niet zonder pijn en moeite gaan gezien de verregaande staat van milieu-problematieken. Het eerstvolgende moment dat deze samenstand van Saturnus en Pluto zich herhaalt is in 2055 in het teken Vissen. Dus we hebben 25 jaar om te her-bouwen aan onze fundamenten en systemen.

Ook in jouw leven zullen oude systemen, gewoonten, doelstellingen en veiligheden op de kop kunnen staan of gaan staan, vooral bij veel Rammen, Kreeften, Weegschalen en Steenbokken die ergens tussen de 10e en de 16e geboren zijn. Lastig misschien, maar pak dit op als een stimulans om verroeste structuren te vernieuwen. Stieren, Maagden, Schorpioenen en Vissen die tussen 10 en 16 geboren zijn kunnen deze energie als prettig ondersteunend ervaren en juist  kansen en mogelijkheden krijgen om de ombuigingen te doen waar je al lang aan toe bent!

 

RAM – energie

Het jaar kan wat haperend voor u beginnen. U wordt voor een pittige uitdaging geplaatst die actie van u vraagt, maar wel op een doordachte manier. Uw doelen staan onder druk, dus overweeg of ze echt belangrijk genoeg zijn om ervoor te strijden. Als dat het geval is, dan zult u veel moeite en geduld moeten hebben om succes te krijgen. En soms is het beter uw aandacht te verleggen naar andere levensgebieden. Kies meer voor uw eigen ruimte en vrijheid en zodra u dat doet neemt vanaf juni uw energie enorm toe.

 

STIER – bewegen

2020 is een jaar dat u positief in beweging brengt. Misschien besluit u om uw levensstijl te verbeteren of gaat u een verre reis maken? U hakt een knoop door die uw toekomst verandert en u nieuwe perspectieven biedt. Ook voor de liefde kan het een belangrijk jaar worden met essentiële keuzes. Als de relatie werkt, dan kiest u voor een belangrijke gezamenlijk doel. Zo niet, blijf dan niet trekken aan een dood paard. Op uw werk is volop beweging. Een goede test of u op de juiste plek zit!

 

TWEELINGEN – verrassende perspectieven

U komt wat lastig uit de verf, maar dat gaat al snel beter worden. U kunt het ingewikkeld vinden om u vast te leggen op een bepaalde ambitie of toekomstbeeld, omdat u er nog niet uit bent wat u nu echt wilt. Dat blijkt een voordeel te hebben, namelijk dat u flexibel bent om opeens van koers te veranderen. Een totaal nieuw perspectief lonkt naar u, waarbij het wel de vraag is of uw geliefde er wel zo blij mee is. U wordt echter het gelukkigste van uw eigen inspiratie!

 

KREEFT – concessies doen

U blijkt u vaak te hebben moeten aanpassen aan anderen, die vinden het beter te weten dan u. Dat kan een prikkelend gevoel van verzet bij u oproepen. Het werkt echter beter om met argumenten ter tafel te komen. Dit jaar daagt u uit om over emoties heen te stappen en te kijken naar de rationele feiten. U kunt geregeld een stortvloed van emoties om u heen mee maken en u kunt daarin verzuipen als u het hoofd niet kalm houdt. Neem uw stappen daarom weloverwogen.

 

LEEUW –  hard werken

Door hard werken kunt u veel bereiken. Maar u krijgt uw succes niet voor niets! Als u geld belegt, dan kunt u nu gestadig uw winst binnen halen. Maar maak uw keuzes op basis van verstand en historie en niet op basis van gevoel. In de liefde gaat u een nieuwe fase in. Als het in uw relatie niet goed zit, dan komt dit nu op een vrij radicale manier op tafel. Het voordeel daarvan is dat de kaarten direct op tafel liggen. Valt er nog te schaven en sleutelen?  

 

MAAGD – genieten staat centraal

2020 geeft u vele aangename kansen in het leven. Krijgt u een (klein)kind of een nieuwe liefde? Word u heel romantisch verliefd? In uw privéleven zijn mooie ontwikkelingen mogelijk, die u diep in uw gevoel raken. Op uw werk wordt het een periode van zoeken. U gaat anders denken over uzelf, uw capaciteiten en professionele wensen. Misschien wilt u zelf meer centraal staan in plaats van eeuwig dienstbaar te zijn. Stap uit de saaie mallemolen van het dagelijkse gewone leven en ga verrassende experimenten aan. 

WEEGSCHAAL – hartstochten

Het kan thuis of in de familie behoorlijk rommelen. Dat geeft u een goede gelegenheid om u af te vragen waar uw grenzen precies liggen en of u deze grenzen wel voldoende helder maakt. In de tweede helft van het jaar kan het stormen in uw relaties. Er zijn geprikkelde gevoelens, die in ruzie kunnen ontaarden maar ook in hartstochtelijke verzoeningen. Sommige Weegschalen kunnen geheel bezeten raken door een vurige verliefdheid. Heel spannend, maar ook onrust brengend. U wordt voor een belangrijke keuze gezet en moet twijfels overwinnen.

SCHORPIOEN – verhuizen?

2020 wordt een geweldig jaar voor nieuwe contacten en nieuwe cursussen. Als u behoefte hebt aan een netwerk voor uw werk of om andere redenen, dan kunt u dat nu heel succesvol op bouwen. Als u al een tijd nadenkt over verhuizen, dan komen de plannen nu in een stroomversnelling. Opeens vindt u dat droomhuis en dat wil u niet laten lopen. Natuurlijk kan dit enige stress gaan geven, maar zo is het leven. U steekt veel energie in werken of sporten. Nu eindelijk de marathon lopen?

BOOGSCHUTTER – rijkdom en spanning

Als u rijk zou willen worden, dan is 2020 een van de beste jaren om daarmee aan de slag te gaan. U heeft de mogelijkheid om enerzijds te investeren en anderzijds u niet de kop gek te laten maken, waardoor de balans tussen intuïtie en verstand nu optimaal is. In de liefde kan het vanaf juni intens vlammen! Als u al gebonden bent is het beter uit de buurt te blijven van verleidingen. Voor u het weet maakt u een faux pas. Wees op uw hoede!

STEENBOK – een bijzonder jaar

2020 is een cruciaal jaar voor de Steenbok! U komt er niet onderuit om belangrijke keuzes te maken. Het kunnen zowel geweldig mooie als minder mooie knopen zijn, die doorgehakt moeten worden. Af en toe kunt u het gevoel hebben dat er een soort storm door uw leven raast en dit vraagt een zeer vaardige navigatie. In elk geval bemerkt u dit jaar duidelijk dat u op uzelf vertrouwen kunt. Een jaar dat u doet groeien, ook omdat geluksplaneet Jupiter door uw teken heen loopt!

WATERMAN – groeien door loslaten

Maak tijd en ruimte voor uzelf vrij. Het kan maar zo zijn dat u de dingen niet zonder meer onder controle kan houden, waardoor loslaten de enige optie is. Dan kunt u dat beter zo positief mogelijk oppakken en de voordelen zien van dat wat er allemaal opeens langs u waait. Uw eigen plannen moeten zich aanpassen, maar vaak blijkt dit verrassende vernieuwingen te veroorzaken, die de aanzet geven tot een nieuw pad dat beter, groeizamer en vruchtbaarder is. En vraag gerust praktische steun aan familie en vrienden.

VISSEN – eigen business?

Na een druk jaar kunt u even op adem komen, maar uw succesmogelijkheden blijken niet uitgeput. Als u bezig bent met het opzetten van een eigen zaak, dan komt dit project vooral vanaf de zomer in een stroomversnelling. Op een of andere manier ontmoet u steeds vaker mensen, die als ‘kruiwagen’ voor u willen dienen. Dit zijn geregeld mensen met een bepaalde positie of statuur. Geneer u niet en maak gebruik van hun aanbod. Als zij het in u zien, waarom zou u dan niet op uzelf vertrouwen?

 

 

 

2019/2020 HET EINDE VAN EEN FASE: OP WEG NAAR EEN NIEUW BEGIN.

 

Na 40 jaar het omvallen van oude structuren

 

Deze periode is bijzonder hectisch en het sluitstuk van een belangrijke cyclus die in november 1982 begon: de samenstand (conjunctie) tussen de planeten Saturnus en Pluto. Deze planeten zijn confronterend en laten ons een werkelijkheid zien die niet altijd prettig is. Deze twee planeten komen nu half januari samen in het sterrenbeeld Steenbok. Het sterrenbeeld van fundamenten, zekerheden, structuren en systemen. Alles staat op omvallen, zo lijkt het: het onderwijs, de landbouw, het klimaat, de EU, de NAVO, de zorg, en noem maar op… Het is duidelijk: het roer moet om. Maar om tot een nieuwe structuur te komen moet het oude omvallen. Ook de bankencrisis in 2008/2009 – toen Pluto Steenbok binnen kwam – leidde niet tot fundamentele verandering. De economie bleef onze god en de economen bleven zijn priesters.

 

Pluto en Saturnus stonden voor het laatst in 1518 in samenstand in Steenbok, de stand van nu. Het was o.a. de tijd van Luther en de hervormingen van een machtige materialistische gecorrumpeerde kerk, die veel verdiende aan de handel in aflaten. Een aflaat was het afkopen van zonden. Hoe groter de zonde, hoe meer de kerk eraan verdiende. Men kon zelfs tevoren aflaten kopen om al ‘vergeven’ te zijn voor het bestelen, schaden of zelfs vermoorden van anderen. Het lijkt wel een beetje op het afkopen en verhandelen van emissierechten. Deze geven landen of bedrijven het recht om bepaalde broeikasgassen of andere schadelijke gassen uit te stoten. En nu houdt het op zo langzamerhand: de natuur wordt doods en leeg en mensen worden opstandig. 2020 moet een jaar worden met een transitie van onze maatschappij, onze systemen en bedrijven. Dat zal niet zonder pijn en moeite gaan gezien de verregaande staat van milieu-problematieken. Het eerstvolgende moment dat deze samenstand van Saturnus en Pluto zich herhaalt is in 2055 in het teken Vissen. Dus we hebben 25 jaar om te her-bouwen aan onze fundamenten en systemen.

 

Ook in jouw leven zullen oude systemen, gewoonten, doelstellingen en veiligheden op de kop kunnen staan of gaan staan, vooral bij veel Rammen, Kreeften, Weegschalen en Steenbokken die ergens tussen de 10e en de 16e geboren zijn. Lastig misschien, maar pak dit op als een stimulans om verroeste structuren te vernieuwen. Stieren, Maagden, Schorpioenen en Vissen die tussen 10 en 16 geboren zijn kunnen deze energie als prettig ondersteunend ervaren en juist  kansen en mogelijkheden krijgen om de ombuigingen te doen waar je al lang aan toe bent!

Als jij je in bovenstaande herkent en je bent 'de draad een beetje kwijt' overweeg dan het laten maken van een prognosehoroscoop. Dat geeft zicht op jouw leven en daardoor meer mogelijkheden tot bewuste keuzen en sturing. 

____________________-_______________-_______________

Zou het toeval zijn dat  'stoptober' nu juist in de maand van Weegschaal valt? Het teken van balans, gezond verstand en zelfbeheersing? Als astroloog zie ik natuurlijk die samenhang tussen gezonde keuzen

en de balancerende kwaliteiten van dit sterrenbeeld.

 

Mensen weten vaak niet dat we allemaal elk dierenriemteken in de persoonlijke horoscoop hebben staan. Het gaat echter om de plaats en benadrukking van elk sterrenbeeld en dat is geheel individueel (op basis van geboortedatum, tijd en plaats).

 

Ik vermoed dat iedereen wel de kwaliteiten van Weegschaal kent: vriendelijk, aardig, veel smaak, bemiddelend, goede luisteraar. Datgene wat Weegschaal leren mag, vinden we vooral in het tegenoverliggende sterrenbeeld Ram.  

Wat kan Ram aan Weegschaal leren? Waar Weegschaal teveel in het hoofd zit, reageert Ram puur vanuit zijn eerste authentieke impuls. Ram is puur, direct, voelt wat hij wil en probeert dat te veroveren. Waar de weifelende Weegschaal de kool en de geit probeert te sparen, hakt Ram de knoop door.

 

Dat leren is uiteraard wederzijds, want Ram mag leren zichzelf wat meer te bezinnen en tot tien te tellen. Want Ram kan uitermate direct praten en handelen. En hoe handig is het vaak om eerst eens na te denken... Geboren met een van deze twee tekens als sterrenbeeld? Leer dus van jouw tegenpool.

 

En... de wens om met roken te stoppen? Hypnotherapie is een krachtige ondersteuning bij dit proces. Maar uiteraard moet eerst de wil wel echt aanwezig zijn. Soms kan een enkele sessie al voldoende zijn. Hypnose werkt effectief en krachtig.

 

 

 

 

TIJD OM ONZE DOELEN AAN TE SCHERPEN (tweede helft september)

De planeet Saturnus is tussen eind april en 17 september 2019 'retrograde'. Dat wil zeggen dat deze planeet schijnbaar terug loopt, doordat de aarde sneller gaat. Stel het je voor als twee rijdende treinen van verschillende snelheid: voor de snelste trein lijkt het alsof de langzamere trein achteruit gaat. Hoewel dit een niet werkelijk plaats hebbend verschijnsel is, hechten astrologe er toch grote waarde aan, omdat het de werking van een planeet in de buitenwereld kan vertragen. Saturnus is een planeet die ons doelen doet stellen, knopen laat doorhakken en stevige lijnen kan laten uitzetten. Dus als je de afgelopen maanden die helderheid en koers een beetje kwijt was, dan is dit niet verwonderlijk.  Tussen 16 september en 11 mei 2020 vervolgt Saturnus weer op gewone wijze zijn koers. Pak deze energie op en ga strak en goed georganiseerd je plannen met beide voeten op aarde, geworteld in de klei zetten.

Op 21 september (met een week of 2 voor en nawerking) maken de idealistische Jupiter en dromerige Neptunus een verbinding met elkaar (vierkant, 90 graden). Dat kan enorm veel inspiratie opleveren, maar het kan ingewikkeld zijn om dromen tot werkelijkheid te maken. Het risico is: chaos en teleurstelling. Misschien reageer je gemakkelijker op deze idealistische impuls en minder goed op de realistische Saturnus? Probeer het beste uit de twee bewegingen te halen. Koester je droom, maar zet de fundamenten stevig neer!

Volle Maan donderdag 15 augustus

Donderdag 15 augustus - om 14.30 uur exact - is het volle maan. Zon (in Leeuw) en Maan (in Waterman) staan lijnrecht tegenover elkaar, waardoor de Maan helemaal oplicht door de stralen van de Zon.

Veel mensen reageren emotioneler rondom volle Maan. Dat heeft te maken met een toename van vocht in alle weefsels, bij mens, dier en plant. Oogst geen vruchten bij deze maanstand, want dan worden ze eerder rot. Laat je haar bijpunten voor de volle Maan als je wilt dat het goed doorgroeit. Doe het na volle Maan als je dat groeien juist wat minder wilt...

Bij bevallingen rond volle Maan is eer vaak sprake van meer bloedverlies. Maar ja, daar kan je geen keuze in maken...

Als je met volle Maan bent geboren, dan ben je emotioneler qua uitingen dan iemand die met nieuwe Maan is geboren. Zeker met deze Zon in Leeuw zal een kind dat de komende dagen geboren wordt  warmhartig zijn en graag knuffelen. Genieten voor de ouders dus!