Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /var/www/vhosts/leamanders.nl/httpdocs/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

De Wereld van Astrologie

Astrologie is een van de mooiste en diepzinnigste methoden om jezelf en de wereld om je heen beter te leren begrijpen.

Op deze website vind je informatie over astrologie, consulten en cursussen. Daarnaast werk ik ook met de Symbolon Tarot en met mediamieke waarneming.

Lea Manders



Lea Manders is erkend en gediplomeerd astrologe (Astrologische Associatie ASAS). Vanaf 1974 is zij met astrologie bezig. Vanaf 1985 heeft zij een full-time praktijk, geeft consulten, cursussen en opleidingen. Vanaf februari 2015 is zij als erkend medium aangesloten bij Stichting Enigma.
Lees verder

Lea op Facebook


Vliegramp MH17 in oekraine astrologisch bekeken

De wereld is dynamisch en complex geheel en daardoor zijn gebeurtenissen veelal onvoorspelbaar. Elke gebeurtenis in het leven is een positieve of negatieve confrontatie, zo stellen astrologen. Astrologie helpt om de essentie en richting van die confrontatie toe te lichten. Het is mogelijk om vanuit de astrologie een blik te werpen op de horoscoop van Nederland en te bezien hoe een zo dramatische gebeurtenis terug te vinden is en wat uiteindelijk het positieve zou kunnen zijn dat we uit een dergelijk drama leren.

DE HOROSCOOP VAN NEDERLAND
De meeste gebruikte horoscoop van Nederland is de horoscoop van de inhuldiging van Koning Willem 1, als startpunt van ons land zoals we het nu kennen. Het sterrenbeeld waaronder ons land op dat moment herboren werd is Vissen en de ascendant is Kreeft. Dit tekent ons als een volk met veel gevoelige snaren, zeker als er iemand of een volk in nood is, zwak is of gered moet worden. Het meevoelen, inleven en invoelen zit in onze volksaard. In Vissen en Kreeft vinden we ook zowel de sterke verbondenheid als de strijd met water via de rivieren als via de zee. We zijn altijd een varend en reizend volk geweest, waarbij ook de eigen belangen en vooral het eigen nest (Kreeft) niet over het hoofd werden gezien. De wens om het allemaal goed voor elkaar te hebben, ook economisch en materieel is groot . Tevens laat de horoscoop zien dat Nederland naar buiten toe een open, moderne en tolerantie uitstraling heeft , maar dat dit achter de schermen wel eens geheel anders kan zijn. Er gebeurt veel dat zich aan het openbare zicht onttrekt. Wel komt dit in het moderne internettijdperk steeds meer boven water en blijkt men creatief te zijn met dubieuze bankproducten, het onzichtbaar maken van voordeeltjes (belastingparadijs Nederland), veel wapens te verhandelen en twijfelachtige bezoekjes aan landen (Rusland) omwille van de economie af te leggen. Nederland is het land van de koopman en de dominee en soms wint de ene en soms de andere. Of werken ze bij voorkeur samen? Daarnaast is de volksaard wat onrealistisch idealistisch en hemelbestormerig. Vaak strandt dit in vele goede bedoelingen, maar weinig concreet resultaat, behalve misschien imagowinst. Want dat imago, eer en invloed zijn aspecten die volgens de horoscoop aanwezig zijn als een zeer belangrijke en motiverende factor, waar veel om draait . Nederland is geneigd zich erg afhankelijk op te stellen van zijn internationale partners en laat het eigen handelen en de eigen koers daar sterk door bepalen. Dus veel van de vrije en onafhankelijke uitstraling van ons land is meer uitstraling dan werkelijkheid. Die realiteit wordt alleen maar sterker in een verenigd Europa.

WAT WAS ER ZICHTBAAR ROND 17 JULI 2014?
Astrologen maken gebruik van verschillende systemen om de kosmische bewegingen waar te nemen en te duiden. Die systemen zijn gebaseerd op het gegeven dat een geboortehoroscoop de planeetstanden van een bepaald moment weergeeft, maar dat de planeten door blijven lopen en in hun beweging steeds weer contacten maken met die oorspronkelijke geboortehoroscoop. Rond 17 juli zijn een aantal interessante bewegingen waarneembaar.

Neptunus, planeet van verwarring, loslaten, onduidelijkheid en lijden maakt in deze tijd een spanningsveld met Uranus, planeet van moderne technologie, vliegtuigen, raketten, explosie en revolutie in het sterrenbeeld Boogschutter. Boogschutter staat voor verre reizen, buitenland en in dit geval ook in het deel van de horoscoop dat te maken heeft met de dagelijkse werkelijkheid, met gezondheid, werk en economie. Nederland moet het economisch sterk hebben van dat buitenland en is enorm afhankelijk als klein landje. Toch gedragen we ons vaak groter dan dat we zijn. De ramp met de MH17 doet ons onze kwetsbaarheid en afhankelijkheid intens voelen en laat zien dat vrij lijken en vrij zijn wel twee geheel andere zaken zijn. Zo was de toon van de regering heel gematigd om de rebellen en Rusland niet te ontstemmen. Ongetwijfeld verstandig, maar wel confronterend. Het grote Rusland, tevens belangrijke handelspartner is mogelijk medeschuldig, maar wel o zo machtig. Gaat Nederland het aandurven om tot economische sancties te komen tegen deze economisch zo belangrijke reus? Vermoedelijk loopt het met een sisser af, omdat de kracht ontbeert om de eigen visie en onafhankelijkheid echt tanden te geven. Hiermee zeg ik niets over wat goed of verkeerd is, maar wel dat het een leermoment is dat onze kwetsbaarheid en machteloosheid toont.

De actuele Maan laat zien dat ons land de afgelopen twee jaar sterk op zichzelf en de eigen belangen gericht is geweest. Deze Maan komt tussen half juli en half augustus in een onaangename positie te staan met de machtige planeet Pluto, Het is David tegen Goliath, zaken doen tegenover idealisme, dagelijkse realiteit contra dat wat je zelf opeist aan kracht, macht en invloed. Een herhaling van het eerder beschreven thema. We worden – hoe dan ook – uit onze comfortzone gehaald en los gerukt uit het eigen beperkte wereldje. Een verre oorlog is opeens hier en nu ook onze persoonlijke zaak geworden!

Als laatste geeft de actuele Uranus vanuit Boogschutter een spanningsveld te zien met de veiligheid zoekende Kreeftascendant. Een ware ‘wakeup call’. Ook deze stand bevestigt het spanningsveld tussen onze zoektocht naar een veilige wereld en de confrontatie met revolutionaire en onrust biedende zaken buiten ons. Het veroorzaakt het gevoel dat we het momenteel niet goed kunnen doen en dat een schurende onrust radicale neigingen opentrekt. Misschien dat deze situatie politiek nog een ander staartje krijgen kan dan nu te overzien valt en dat het vertrouwen in de regering een knauw krijgt. Wat gaat er nog onthult worden?

Concluderend laat de horoscoop zien dat we een worsteling doormaken om onze vrijheid eigen ruimte en eigenheid neer te zetten en dat de ramp ons duidelijk maakt hoe ingewikkeld dit is in een wereld met spelers die groter en machtiger zijn dan wijzelf.

2 reacties op Vliegramp MH17 in oekraine astrologisch bekeken

Laat een reactie achter

  

  

  

 • Oh my goodness! Impressive article dude! Many thanks, However I
  am encountering troubles with your RSS. I don’t understand the reason why I
  am unable to subscribe to it. Is there anyone
  else getting similar RSS issues? Anyone that knows the solution can you kindly respond?
  Thanx!!

 • Susanne

  Hallo Lea,
  het is een tijdje geleden dat wij kontact hadden. Vaak vrag ik mij af of er nau echt iets is verandert maar ben ik ook neuwschierig naar hoe het verder gaat. Het lijkt mij leuk om weer en keer in contact te komen. Ik hoor graag of het bij jou – dit jaar nog lukt- ik weet – het is kort dag. Maar goed, ik hoor het graag van je.
  Met vriendelijke groet
  SK.