Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /var/www/vhosts/leamanders.nl/httpdocs/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

De Wereld van Astrologie

Astrologie is een van de mooiste en diepzinnigste methoden om jezelf en de wereld om je heen beter te leren begrijpen.

Op deze website vind je informatie over astrologie, consulten en cursussen. Daarnaast werk ik ook met de Symbolon Tarot en met mediamieke waarneming.

Lea MandersLea Manders is erkend en gediplomeerd astrologe (Astrologische Associatie ASAS). Vanaf 1974 is zij met astrologie bezig. Vanaf 1985 heeft zij een full-time praktijk, geeft consulten, cursussen en opleidingen. Vanaf februari 2015 is zij als erkend medium aangesloten bij Stichting Enigma.
Lees verder

Lea op Facebook


Pubers, wat kan je ermee?

Pubers lijken op elkaar doordat ze een bepaald hormonaal en emotioneel proces doormaken, maar ook weer helemaal niet omdat het allemaal individuen zijn. Daarnaast puberen verschillende leeftijdsgroepen (deels) anders dan de groepen voor hen.
Vanuit de astrologie is veel te vertellen en verhelderen over de pubers van nu, die uit zullen groeien tot mensen met een geheel eigen visie en wijsheid. Dit kan over komen als eigenwijsheid en de weigering om in een hokje te passen. De samenleving van nu heeft vervolgens de neiging om er een label op te plakken. Maar wie zijn zij, die pubers van nu? En wat hebben zij ons te leren? Astrologe Lea Manders deelt haar inzichten over de kinderen die geboren zijn tussen ongeveer 1998 en 2004.

DE PUBERTIJD, VAN RUPS NAAR VLINDER
In de astrologie scharen we de pubertijd onder het sterrenbeeld Schorpioen. De puber begint rond een jaar of 10 ‘de ander’ te ontdekken en zodra de hormonen gaan werken gebeurt er fysiek en emotioneel veel. Het is als het ware de fase van rups tot vlinder. Het kleine rupsje in zijn veilige overzichtelijke omgeving gaat zich verpoppen. Dat pop-stadium is een ingewikkelde soms bedreigende ervaring. Er gebeurt van alles in je lijf en je gevoel waar je geen enkele controle op hebt. Je vertoeft innerlijk een beetje in het donker en je weet niet waar je naartoe gaat. Het rupsje weet helemaal niet wat voor vlinder hij gaat worden. En zo geldt dit ook voor de puber. Waar gaat dat heen met mij? Komt het wel goed allemaal? Veel pubers trekken zich terug in zichzelf en voelen zich niet optimaal. Maar ook experimenteren zij, want het ‘oude ik’ is aan het sterven, terwijl het ‘nieuwe ik’ er nog niet is. Dit kost veel energie, dus veel pubers zijn het bed bijna niet uit te krijgen.
DE PUBERS VAN NU; DE WIJSHEID IN PACHT
De huidige groep pubers wordt gekenmerkt door een ideële gedrevenheid, die zich op verschillende manieren kan uitdrukken. Voor sommigen betekent dit dat ze snelheid, veel avontuur en reizen in hun leven willen. Voor anderen betekent dit dat ze op zoek zijn naar een levensfilosofie, naar de zin van het leven en van hun eigen leven. Of misschien combineren ze beiden. Er is een sterk bewustzijn van de wereld als eenheid, dus velen voelen zich vooral wereldburgers en voelen zich daarmee ook betrokken bij de dingen die wereldwijd gebeuren. Deze pubers hebben behoefte aan visie en richting, aan vlammende inspiratie, aan ethiek en idealisme. Zij hebben ergens het gevoel ‘het (beter) te weten’. Zij willen volwassen behandeld worden en accepteren het niet als ze niet serieus worden genomen in een gesprek. Zij bedoelen het goed en kijken verder dan het eigen belang.

STERK SOCIAAL BEWUSTZIJN
Deze pubers willen vrijheid, veel vrijheid. En wie is de ouder of docent om vrijheden in te perken? Dat kan wel geaccepteerd worden door hen, maar dan moet de argumentatie heel goed zijn. Deze jonge mensen denken intelligent en buiten kaders. Hun geest functioneert anders en vaak razendsnel. Daarin kunnen zij zich onbegrepen voelen. Misschien snappen ze het zelf niet eens geheel, zo lang ze zo jong zijn. Zij denken futuristisch, mondiaal, onconventioneel. Zij passen niet in hokjes. Er zijn vele hoogbegaafden en hoog sensitieven onder deze kinderen.
Deze jongeren hebben een grote drang/wens om sociaalmaatschappelijke veranderingen in te zetten. De gelijkwaardigheid en eigenheid van het individu staat voorop, maar staat of valt ook met het gemeenschappelijk handelen. Het is hun uitdaging om individuele vrijheid te combineren met het maatschappelijke belang. Daarnaast leeft er ook de wens tot onbaatzuchtig geven en delen, een soort aangeboren altruïsme.
De planeetstanden van deze jonge mensen komen sterk overeen met standen zoals deze rond 1750 in de periode van de Verlichting aanwezig waren. Vóór de Verlichting was men ervan uitgegaan dat de mens tot het kwade neigt en afhankelijk is van God en de kroon. De verlichte denkers zien de mens daarentegen als van nature goed, autonoom en onafhankelijk. Nuttigheid, de waardigheid van de mens en zijn streven naar geluk vormden het uitgangspunt in de ethiek. Deze denkers streefden naar een rationele en universele moraal, geldig voor het handelen van alle mensen op aarde en morele vooruitgang. Zullen deze jongeren een nieuwe Verlichting in gang zetten, aangepast aan de wereld van nu? Een mooie en broodnodige taak vanwege de vele vraagstukken en tegenstellingen in de wereld en het gebrek aan antwoorden dat we momenteel hebben!

OUDERS: LUISTEREN EN LEREN!
Deze kinderen hebben veel moois te brengen en kunnen als volwassenen een betere wereld neer gaan zetten, waar menselijkheid belangrijker is dan marktdenken. Zij denken (onbewust) het te weten en misschien hebben ze wel gelijk. Het zal interessant worden als zij als jongvolwassene de vlinder gaan laten vliegen en later zelf de wereld gaan besturen. Misschien zijn zij degenen die vanuit hun pure idealisme erin slagen het geweld af te laten nemen door een goed en verbonden gevoel te verspreiden en middels inspirerende woorden eenheid te smeden
Laat de wijsheid van jouw puber bij je binnen komen en neem diens woorden en intuïtieve gevoelens geheel serieus. En als jouw puber ‘anders’ is, weet dan dat dit past bij de tijdgeest en bij de boodschap die deze pubers te brengen hebben: ga voor het goede en durf jezelf te zijn!

3 reacties op PUBERS, WAT KAN JE ERMEE? – EEN ASTROLOGISCHE VISIE OP DE IDEALISTEN VAN DE TOEKOMST

Laat een reactie achter