Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /var/www/vhosts/leamanders.nl/httpdocs/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

De Wereld van Astrologie

Astrologie is een van de mooiste en diepzinnigste methoden om jezelf en de wereld om je heen beter te leren begrijpen.

Op deze website vind je informatie over astrologie, consulten en cursussen. Daarnaast werk ik ook met de Symbolon Tarot en met mediamieke waarneming.

Lea MandersLea Manders is erkend en gediplomeerd astrologe (Astrologische Associatie ASAS). Vanaf 1974 is zij met astrologie bezig. Vanaf 1985 heeft zij een full-time praktijk, geeft consulten, cursussen en opleidingen. Vanaf februari 2015 is zij als erkend medium aangesloten bij Stichting Enigma.
Lees verder

Lea op Facebook


● Levensboom

 
De spirituele horoscoop – Kabbala

De Levensboomhoroscoop

De Levensboom is het kabbalistische model voor de schepping en voor de geestelijke structuur van de mens. Het is mogelijk de eigen persoonlijke horoscoop, ons psychologische profiel, op deze Levensboom uit te zetten. Hierdoor krijgen we zicht op ons spirituele profiel en het Pad dat wij moeten gaan. We kunnen hierdoor zien wat we in spiritueel opzicht meegenomen hebben in dit leven en wat tot ontwikkeling gebracht moet worden.

De drie Zielenniveaus

Via de persoonlijke Levensboom krijgen we informatie over onze persoonlijke drie Zielenniveaus en de opdrachten die zij voor ons hebben in het dagelijkse leven. Er is een animale, dierlijke Ziel die ons verbindt met het fysieke leven. Er is een persoonlijke geestelijke Ziel, die onze persoonlijke zoektocht toont. En er is een Hoger Ziel die ons verbindt met de Goddelijke energieën. Via de Levensboomhoroscoop worden deze Zieleniveaus besproken en concreet gemaakt.

De Kabbalah

Kabbalah betekent: ontvangen, openbaring. De kabbalistische traditie stelt dat aartsvader Abraham heilige informatie over het leven, schepping, mens en geestelijke werelden van God heeft ontvangen en dat deze informatie mondeling is overgeleverd. Daarnaast is het de bedoeling dat elke mens leert het Licht te ontvangen dat zich continu aan ons wil openbaren, maar waar wij door onbewustheid blind en doof voor zijn.

De eerste vijf boeken van het Oude Testament, de Thorah, bevatten de heilige teksten die de basis vormen van de Kabbalah. Elke letter is heilig en bevat gecodeerde spirituele informatie. We kunnen de kabbalistische teksten zien als vertalingen en interpretaties van deze mysteriën.

Het ego

Het ego is het instrument dat ons meegegeven is, maar ook onze grootste valkuil. Adam en Eva waren egoloos en daardoor onschuldig, zondeloos. Zij ontvingen als vanzelf het Goddelijke Licht, maar deden dit vanuit een kinderlijke vanzelfsprekendheid en onschuld. De zondeval is eigenlijk het verhaal dat vertelt hoe de mens wakker werd en een eigen individualiteit ging ontwikkelen. We moesten geestelijk volwassen worden en tot Kennis komen om vanuit onszelf het Licht te zoeken, te vinden en ons in vol bewustzijn te openen. Voor dit proces is een Ego onontbeerlijk.

Het Ego zet ons aan tot verlangen: in wezen tot het verlangen om Licht te ontvangen. Echter, in het dagelijkse leven gaat ons Ego op de loop met ons. Ontvangen verwordt tot willen hebben op materieel en emotioneel gebied. We willen liefde hebben, geld hebben, enzovoort. Voor het goede dat we doen willen we beloond worden met lof of met een ‘plaatsje in de hemel’. We gaan egoïstisch gedrag vertonen, dat veel omvangrijker is dan dat wat noodzakelijk is om te kunnen overleven.

Onvoorwaardelijk Zijn en Onvoorwaardelijk Geven zijn de sleutels om tot het Ontvangen van Het Licht te komen.